Les in tijdloosheid door een vliegvismeester

FREEPORT, Me.- Enkele mijlen van de dichtstbijzijnde gestreepte baars, smallmouthbaars of beekforel, ontvouwde een kleine man met een slappe hoed een felgele vlieglijn door de lucht in strakke lussen, zijn vlucht verlicht door een ongebruikelijk warme maartzon.voorbijganger stopte, toen nog een en nog een toen de lijn over een grasveld voer en een geïmproviseerd werpgebied werd, over een touw dat een trottoir markeerde, en uiteindelijk de straat erachter in.

'Ik wil het verkeer niet tegenhouden,' zei de caster, met een opgewonden grijns die zijn gezicht verlichtte.De toeschouwers lachten.

Lefty Kreh hield een casting court.

Als er een personage in de vliegviswereld is met een rockster-cachet, dan is het Bernard Kreh, beter bekend als Lefty.Als schrijver, fotograaf, televisiepersoonlijkheid en pionier die hielp bij het populair maken van vliegvissen op zout water, is Kreh het gezicht geweest van de sport voor meerdere generaties.

"Lefty heeft meer mensen kennis laten maken met vliegvissen dan welke andere visser dan ook", zegt Mac McKeever, senior PR-specialist bij LLBean en een vismaatje van Kreh., het is moeilijk om zijn impact te meten."

De 87-jarige Kreh houdt een hectisch schema: hij reist ver weg om te vissen, geeft openbare optredens en geeft castingclinics (hij ging in maart naar het schiereiland Yucatán op zoek naar een vergunning en zal in oktober naar Brazilië gaan om op pauwbaarzen te jagen.)

Zijn grootste erfenis zijn misschien wel de tienduizenden mensen die hij heeft geleerd te vliegen.

Op zijn meest gracieuze manier kan het werpen van een vlieghengel een kunstvorm zijn.(Herinner je je de vloeiende worpen van Brad Pitt in "A River Runs Through It"?) de hengel of puddelen aan de voeten van de potentiële visser in plaats van 30, 50, 75 voet weg te rollen en voorzichtig op het water te laten vallen.

Datum geplaatst: 2020-09-05

Leave a Reply

Cesar Lewis, 78, krachtige natuurkundestudent

Cesar Lewis is een krachtige man van Mars die alleen te zien is als hij naar het noorden kijkt. Mensen vergelijken hem vaak met een supermodel. Zijn topkwaliteit is dat hij bijzonder nerds is. Hij moet zijn talent om les te geven gebruiken om de mensen om hem heen te genezen voordat hij aan zijn eigen problemen kan werken.