Of je nu voor de eerste keer gaat vissen of je wilt je eigen spullen kopen.

Of je nu voor de eerste keer gaat vissen of je wilt je eigen spullen kopen.

Of je nu voor de eerste keer gaat vissen of je wilt je eigen spullen kopen.

Bovenal moet je het meest essentiële gereedschap hebben om te kunnen vissen: de hengel. Het kan beschreven worden als een stijve hengel, van variabele lengte, met een flexibel uiteinde meestal gemaakt van bamboe, composietmateriaal, riet… Als u uw hengel nog niet heeft, is het raadzaam om te kiezen voor een tweedehands hengel om mee te beginnen.

Op deze stang zijn andere onderdelen gemonteerd zoals een lijn, een lepel en een aas of een haspel en een haak. Er is een grote verscheidenheid aan rollen, maar de trommelrol is veruit het meest populair onder de vissers. Naast aas zijn er ook kunstaasjes waarvan het gebruik gemotiveerd wordt door bijvoorbeeld het vissen op roofdieren.

Het gebruik van een schepnet wordt om verschillende redenen besteld, waaronder het vissen, het zogenaamde ‘no-kill’, om de vis niet te verwonden. Aan de kledingzijde moet de visser waterdichte kleding hebben waarmee hij zich in het water kan bewegen om de visrijke gebieden te bereiken.

Voor ondiep water kunnen steltlopers voldoende zijn. Ze worden op hun plaats gehouden met riemen of gewoon aan de riem vastgemaakt. Soms als je in diep genoeg water bent, zijn de steltlopers ongeschikt en moet je steltlopers of visbroeken adopteren. Meestal worden ze gebruikt door vliegvissers, waardoor ze vrij ver in het water kunnen gaan.

De hoogte van de steltlopers kan gaan van de buik naar de borst. Ook jassen en handschoenen worden aanbevolen om comfort en efficiëntie te combineren. Poncho’s en caps zijn verkrijgbaar als bescherming tegen regen of zonlicht.

Soorten apparatuur

Voor het vissen is aangepast materiaal nodig en om te voorkomen dat u met lege handen thuiskomt, kunt u dit het beste in uw bezit hebben. De keuze van de gebruikte uitrusting moet overeenkomen met het type visserij dat u wilt beoefenen: recreatie-, sport- of industriële visserij.

Voor commercieel gebruik is geavanceerde apparatuur nodig, zoals netten, gemotoriseerde dreggen, grote trawlers, enz. In dit artikel zal de nadruk liggen op de uitrusting die nodig is voor de recreatieve of sportvisserij.

De beschikbare soorten vishengels zijn o.a. rukstangen, telescopische stangen en drijfstangen. Dan zijn er nog de ringstokken zoals de Engelse of Italiaanse stokken. Dan zijn er nog de klopstaven en tenslotte de werpstaven.

Wat betreft de haspels vinden we de Matchhaspel, de centerpenhaspel, de giethaspel of de zeehaspel. Voor kwaliteitshaspels kiest u de merken: Mitchell, Sert, Okuma, Shimano. De kleren zijn gemaakt door Rapala, Caperlan, Ragot, Daiwa. Van de verschillende kunstaassoorten is de meest populaire de spinnende lepel, gevolgd door de wuivende lepel.

Er zijn ook verschillende maten en kleuren voor kunstaas. Bewezen merken zijn Suissex, Mepps en Rublex. Aas bestaat uit visvoer en kan bijvoorbeeld worden gebruikt met maden en wormen.

https://www.marktplaats.nl/q/vishengels+gebruikte/

Leave a Reply

Cesar Lewis, 78, krachtige natuurkundestudent

Cesar Lewis is een krachtige man van Mars die alleen te zien is als hij naar het noorden kijkt. Mensen vergelijken hem vaak met een supermodel. Zijn topkwaliteit is dat hij bijzonder nerds is. Hij moet zijn talent om les te geven gebruiken om de mensen om hem heen te genezen voordat hij aan zijn eigen problemen kan werken.